Vopsit electrostatic

Studiu de caz: reconditionarea jantelor auto

In cazul jantelor auto tehnica de vopsit electrostatic presupune o foarte buna pregatire a suprafetei de vopsire. Motivele care il determina pe un client sa revopseasca jantele masinii sunt dintre cele mai diverse: coroziune, ruginire, lovituri dar si de ordin estetic, tunning, etc.

In cazul jantelor auto foarte importanta este pregatirea suprafetei  pentru a obtine un vopsit electrostatic de calitate. Astfel se incepe cu o sablare initial grosiera, daca este cazul, pentru indepartarea eventualelor pete de rugina. Urmeaza sablarea fina cu nisip cuartos de 1,2 mm sau alice metalice foarte fine de diametru 0.8 mm. Dupa sablare urmeaza o slefuire fina cu abraziv pentru inlaturarea bavurilor si a gradului. Urmeaza operatiuni de desprafuire prin suflare cu aer comprimat si clatire cu un agent de degresare.

Odata pregatite, dupa operatiunile descrise anterior ne punem problema de vopsit electrostatic. Si aici optiunile sunt nenumarate. Putem vopsi electrostatic mat, lucios, texturat sau metalizat. Paleta de culori este practic nelimitata.Aceste optiuni insa nu se incheie aici. Pentru clientii pretentiosi putem executa o extra aplicare  de lac mat sau lucios care confera jantelor un finisaj luxos, extra aplicare care se realizeaza deasemenea prin polimerizare in cuptor ca parte integrate a procesului de vopsit electrostatic.

Galerie foto