Servicii de vopsire cu pulbere in camp electrostatic

Vopsirea componentelor metalice cu pulbere  in camp electrostatic este  cea mai inteligenta, economica, durabila si ecologica metoda de aplicare  a unei  vopsele decorative sau de  protectie pe un metal sau aliaj. Nu este doar o alternativa utila pentru vopsire in aplicatii industriale sau rezidentiale. Este de la distanta superioara vopsirii clasice cu lichid prin pulverizare in termeni de calitate a suprafetei aderente.

Vopsirea electrostatica a devenit din ce in ce mai populara si a fost promovata atat de arhitecti, de project management , de consumatorii finali fie ca vorbim de aplicatii industriale, constructii civile si militare, cele mai diverse sectoare de activitate. De la elementele constructive ale cladirilor, mobilier comercial metalic, accesorii metalice pentru expunere in magazine, pana la profile de aluminiu pentru ferestre termopan, garduri, porti si usi de acces in cladiri, gratare de gradina si locuri de joaca pentru copii, mobilier urban si industria constructoare de automobile, autobuze, trenuri etc.

Deci ce este mai bun?  Vopsitoria in camp electrostatic sau vopsitoria conventionala  lichida?  Cea din urma este o alternativa ieftina ce tinde  catre decolorare rapida, exfoliere, penetrare a coroziunii si aparitia ruginii din interior si necesita la  fiecare 2-3 ani reaplicari. Ganditi-va doar ca inaintea fiecarei reaplicari este necesara pregatirea suprafetei si eliminarea ruginii, coroziunii, exfolierilor etc.

Mai departe, vopsitoria lichida traditionala necesita o noua aplicare si deci alte cheltuieli. Pentru aplicatiile de trafic intens, si aici vom da doar doua exemple,  mobilier comercial si mobilier urban degradarea suprafetelor apare imediat cea fost expusa la actiune mecanica sau la intemperii.

            Vopsitoria cu pulberi in camp electrostatic are durata de viata de pana la 20 de ani! Ofera performanta avansata pentru companii si consumatorii finali pentru o paleta larga de elemente, materiale si produse in utilizarea zilnica, care accepta finisaje decorative si durabile pentru  metale si aliaje impotriva conditiilor atmosferice, temperaturilor extreme, cetei saline,  caldurii si inghetului, actiunilor mecanice si coroziunii chimice, decolorarii sub actiunea radiatiei UV, zgarieturilor, torsionarilor si exfolierii.

.

Avantajele vopsitoriei in camp electrostatic

Atvangarde utilizeaza in procesul de productie, solutii personalizate de pregatire , proiectare, aplicare si polimenizare. Particulele de vopsea  pulbere incarcate electrostatic adera la suprafata metalica impamantata electric iar in cuptorul de polimenizare acestea se incalzesc, se fluidizeaza rezultand o suprafata uniforma si durabila.

Avantaje:

 • vopseaua are aderenta foarte buna la piesa vopsita, practic fenomenul de exfoliere nu exista;
 • rezistenta mecanica net superioara la zgarieturi, julituri, torsionari, lovituri;
 • acoperirea cu pelicula este uniforma;
 • rezistenta chimica superioara metodelor de vopsire prin pulverizarea clasica a lichidelor in medii corozive si de ceata salina;
 • durata de viata incomparabil mai mare a pieselor vopsite, de pana la 20 de ani, pana la urmatoarea revopsire comparativ cu vopsirea lichida prin pulverizare;
 • calitate superioara a suprafetei vopsite; sunt eliminate defectele frecvente ce apar la vopsirea cu lichide- scursuri,matuiri, contur, „ochi de peste”, neuniformitati;
 • paleta larga de culori, fiind disponibile toate codurile RAL, PANTONE, efecte speciale si texturate sau reproducerea unei culori la comanda clientului;

Angajamentul pentru Atvangarde Environment Friendly

Procesul de vopsire cu pulberi in camp electrostatic de la Atvangarde este conceput egologic si virtual fara poluare. Spre deosebire de vopsirea clasica prin pulverizarea cu lichide nu este utilizat nici un solvent in scenariul de vopsire. Acest lucru inseamna doar cantitati neglijabile de componente organice volatile eliberate in atmosfera in procesul de vopsire.

            Vopsirea in camp electrostatic nu contine substante cancerigene ca vopsirea traditionala lichida, pulberea „oversprayed” este recuperata, nu exista scapari masive in atmosfera de substanta, pierderile de pulberi sunt neglijabile si intodeauna recuperate si depozitate intr-o maniera sigura.

Echipamentele Atvangarde utilizate in procesul de vopsire detin certificari performante legate de securitatea muncii si impactul asupra mediului, Sistemul Nordson Encore  corespunde celor mai exigente norme  si standarde de protectia muncii si mediu in exploatare,  astfel:

 • FM – certificarea americana pentru norme de lucru antiexplozive;
 • CSA – certificarea americana a aprobarii activitatii in vopsitorii si hale cu potential exploziv;
 • certificare pentru continutul final de pulbere in aerul filtrat care nu depaseste 8 mg/mc, lucru ce reprezinta  a 5-a parte a valorii admise de U.E prin S.R.E.N. 50500-98.

Angajamentul Atvangarde pentru Calitate

Principiile calitatii in procesele Atvangarde:

 • utilizarea echipamentelor de ultima generatie de mare productivitate, eficiente si prietenoase cu mediul;
 • selectia, pregatirea si personalul calificat in procesele de pregatire, pretratament, vopsire si polimenizare;
 • personalul Atvangarde a parcurs cursurile de training atat ale furnizorului  de echipament de vopsire cu pulbere in camp electrostatic cat si ale furnizorilor de vopseluri si materiale;
 • Atvangarde se  angajeaza sa parcurga  toate fazele de pregatire si pretratament in procesul de productie: spalare, degresare,  sablare in functie de specificul lucrarii.
 • Atvangarde ofera cele mai bune servicii de vopsire cu pulbere in camp electrostatic.

Pret vopsire electrostatica

Pretul solicitat de Atvangarde este in medie 4 euro/mp, fara TVA la o incarcare minima a cuptorului de polimenizare de 80 mp pentru un cuptor de 3 ml. Pretul se refera la produsul neambalat, disponibil la poarta fabricii din Strada Sfântul Gheorghe 20, oraș Pantelimon, jud. Ilfov.

Pretul exact poate fi negociat in functie de mai multe criterii: marimea comenzii, forma si dimensiunile piesei (tabla lisa sau perforata, vopsita pe o fata sau ambele fete, teava, profil, bara plina, plasa sarma etc.), calitatea solicitata, expunerea la medii corozive  si de exterior etc, vopsire interioara cavitatii etc.

Operatii disponibile: sablare, degresare, vopsire, revopsire, retus.