Vopsire electrostatica

Aplicatii in domeniul accesoriilor pentru magazine.

De ce vopsire electrostatica si nu vopsire clasica prin sprayere cu vopsire lichida in cazul accesorilor metalice pentru expunere in magazine?

Mobilierul metalic pentru expunere in magazine trebuie sa tina cont de indeplinirea mai multor deziderate concomitent:

  • functionalitate
  • design
  • rezistenta sporita la actiune mecanica

Actiunea zilnica asupra elementelor de expunere cu umerase, blistere si produse poate produce in timp zgarieturi, matuiri, amprentari si exfolieri care, desi initial sunt putin vizibile, dupa ceva timp devin tot mai pregnante facand ca mobilierul sa arate ca dupa ani de utilizare indelungata desi are doar cateva luni de la livrare.

In cazul vopsirii clasice prin sprayere cu vopsea lichida, pelicula de vopsea tinde sa se zgarie si sa se exfolieze destul de repede, durata dintre doua revopsiri fiind foarte mica.

In cazul tehnicii de vopsire electrostatica , toate aceste inconveniente dispar pentru ca pulberea are o aderenta mult mai buna la piesa vopsita datorita polimerizarii in cuptor la 180 de grade Celsius, rezultand astfel o acoperire uniforma, dura si cu o rezistenta mecanica net superioara la zgarieturi, matuiri, julituri, lovituri, torsionari. La vopsire electrostatica durata de viata a piesei vopsite intre  doua aplicari poate fi si de 10 ani!

Galerie foto